De beste manier om edelstenen te kiezen voor uw juwelen

Wat is een edelsteen?

sieraden met edelstenen

Een edelsteen is een organisch materiaal met een specifieke chemische samenstelling waardoor het doorschijnend of kleurloos is en daardoor kostbaar. Alle edelstenen zijn organisch, wat betekent dat ze organisch zijn in de zin dat ze uit mineralen bestaan. Het zijn echter niet alleen mineralen gecombineerd met andere elementen, maar ze bestaan uit verschillende chemische elementen zoals koolstof, zuurstof en stikstof. Veel edelstenen zijn hard en geven dus niet veel mee. Deze stenen kunnen worden geslepen en tot sieraden gevormd om te dragen.

Hoe kies je edelstenen voor sieraden?

Bij het selecteren van edelstenen voor uw ontwerpen, is het belangrijk om hun unieke kenmerken te begrijpen, zodat u de beste edelsteen kunt kiezen voor de look waar u voor gaat. Er zijn een paar factoren die u zult willen overwegen bij het kiezen van de juiste edelsteen voor uw sieraden ontwerpen.

  • Het selecteren van de juiste steensoort – Voordat u begint met het ontwerpen van uw sieraden stukken, wil je om te bepalen wat voor soort edelsteen je gaat gebruiken. 

  • Natuurlijke edelstenen – Natuurlijke edelstenen worden gewonnen uit de aarde en vervolgens gesneden en gepolijst tot edelstenen. Ze zijn een van de meest zeldzame en dure edelsteensoorten, daarom worden ze ook wel luxe edelstenen genoemd. Natuurlijke edelstenen zijn er in allerlei kleuren en tinten, van geel tot violet en van blauw tot groen.

  • Synthetische edelstenen – Terwijl natuurlijke edelstenen organisch zijn, zijn synthetische edelstenen door de mens gemaakt, wat betekent dat ze niet zijn afgeleid van een organische bron. Hoewel synthetische edelstenen eigenlijk zeer zeldzaam zijn, zijn er een paar relatief veel voorkomende, zoals robijn, saffier en smaragd, geproduceerd in een lab. Synthetische edelstenen kunnen er net zo uitzien als de echte, waardoor ze veelzijdiger zijn in juweelontwerpen. Z

Conclusie

Edelstenen zijn een belangrijk onderdeel van elke juwelencollectie en geven elke look kleur en een uniek karakter. De verschillende steensoorten en -kwaliteiten kunnen het kiezen van de juiste edelsteen voor uw ontwerpen een beetje ingewikkeld maken, maar met een beetje onderzoek kunt u uw keuzes veel gemakkelijker maken. Of u nu uw eigen juwelen ontwerpt of op zoek bent naar nieuwe stukken voor uw collectie, met de informatie in dit artikel zult u beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.