5 manieren om skatestijl kleding meer modieus te maken

Skate style clothing

Skate style clothing is de algemene term voor "klassieke" skatekleding van voor de jaren negentig. Skatestijl bestaat over het algemeen uit T-shirts, shorts, broeken (meestal leggings), en soms een sweatshirt met capuchon. De "klassieke" skaterlook zie je in de meeste skatefilms uit de jaren 80 en 90. Het is ook de manier waarop skaters zich kleedden toen ze nog in de skatecultuur zaten. Hoewel skatestijl steeds meer een cliché is geworden, is het belangrijk te onthouden dat het ooit een heel unieke look was. Het was een tijd waarin skaters voor het eerst een subcultuur begonnen te ontwikkelen, en ze geen idee hadden wat ze moesten dragen. Daarom was de oorspronkelijke stijl van skaters zo eenvoudig – ze wilden gewoon uniek zijn in een wereld die daar nog niet aan gewend was.

Waarom raken we onze skatermode kwijt?

Toen skateboarders opgroeiden en professionals werden, begonnen ze kwaliteitskleding net zo te waarderen en te verlangen als kwaliteitsboards. En omdat ze toegang hadden tot topmerken als Nike, Adidas en Burton, hadden ze het geld om die te kopen. Dit is hoe mode mainstream is geworden – door skateboarden. Skaters waren de eerste cultuur die hun stijl op de kaart zetten, en in goede en slechte tijden hebben andere subculturen deze stijl gebruikt als blauwdruk voor wat ze moesten dragen.

Toen skaters modieuzer begonnen te worden, besteedden ze ook meer aandacht aan hoe hun kleren eruit zagen dan aan hoe functioneel ze waren. Skaters waren nu meer bezig met bij elkaar passende kleuren, patronen en afbeeldingen dan met de zweetdrogende eigenschappen van hun shirts. Dit betekende dat skaters eruit begonnen te zien als kinderen in volwassen kleding.

5 manieren om skatestijl kleding weer modieuzer te maken

1 – Ga voor de traditionele kleuren Pantone Design Research heeft net een paar weken geleden de Kleur van het Jaar 2016 vrijgegeven. Het is de kleur van het moment, Pantone 18-2633 Radiant Orchid. Als je al langer dan een jaar schaatst, heb je waarschijnlijk al een paar van deze kleuren in je schaatskleding gedragen. Het is een klassieke, tijdloze kleur die bijna iedereen kan dragen. Ze zijn echter niet meer zo populair als vroeger en zijn daarom moeilijker te vinden in de winkels. In plaats van op te gaan in de massa, kun je opvallen in de menigte door de traditionele kleuren te rocken. Zwart, grijs, marineblauw, rood en tan zijn allemaal kleuren die het goed doen in skatekleding.

2 – Investeer in kwaliteit, niet in kwantiteit

Als je je T-shirts koopt bij winkels als Target, dan draag je al jaren hetzelfde skateschirt. Dit is een grote fout. Skaters waren de eerste subcultuur om te ontdekken en te spelen met patronen, prints en afbeeldingen in hun kleding. Als gevolg daarvan worden er vandaag de dag nog steeds veel van geproduceerd en verkocht. Hoewel veel van deze ontwerpen nu verouderd zijn, kunnen ze nog steeds een modern tintje geven aan een oud skate shirt. Moderne skate ontwerpen zijn vaak abstract, geometrisch, of abstract geometrisch, wat betekent dat je ze kunt gebruiken in elke andere stijl van kleding die je kiest. Investeer in kwaliteit, niet in kwantiteit. Kwaliteit T-shirts zullen waarschijnlijk langer meegaan dan goedkope. Ze zullen waarschijnlijk ook een langere houdbaarheid hebben, wat betekent dat je niet zo vaak nieuwe hoeft te kopen.

3 – Blijf trouw aan uw oorspronkelijke stijl.

De beste manier om skatestijl weer modieuzer te maken is door een nieuwe, meer volwassen look te creëren die trouw blijft aan je oorspronkelijke skatestijl. Dit betekent dat je de skate graphics, patronen en kleuren in je kleding wilt behouden. Je wilt er echter wel een wat volwassener tintje aan geven, zoals je zou doen als je een zakelijke bijeenkomst binnenstapt. Om dit te doen, kun je patronen en afbeeldingen toevoegen aan je kleding die niet schreeuwen skate, zoals een patroon dat doet denken aan het dagelijks leven, of een stadsgezicht patroon. Zo kun je spelen met patronen en kleuren zonder eruit te zien als een kind in volwassen kleding.

4 – Laat je niet op je kop zitten door de nee-zeggers.

Omdat skateboarders de eerste subcultuur waren die hun stijl op de kaart hebben gezet, hebben andere subculturen dat als blauwdruk gebruikt voor wat ze moeten dragen. Dat betekent dat veel skatermode gebaseerd is op wat skaters in de jaren '90 droegen, wat er voor anderen inmiddels misschien gedateerd en zelfs dwaas uitziet. Veel mensen hebben de "skaterlook" daarom ook belachelijk gemaakt. Je hoeft je hier echter niet door te laten ontmoedigen. Je kunt het in je voordeel gebruiken. Door te spotten met de "skaterlook", hebben ontwerpers skaters onbedoeld toestemming gegeven om te rebelleren. Dus als je naar het winkelcentrum gaat, draag dan kleren die een beetje provocerender zijn dan de gemiddelde persoon. Zo kun je je onderscheiden van de massa, en kun je je ook verzetten tegen de nee-stemmers.

5 – Wees niet bang om te experimenteren

Skatestijl is een geweldig startpunt voor mode-experimenten. In plaats van te proberen een oude look na te maken, denk buiten het kader en bedenk een nieuwe look die een hybride is van oude en nieuwe stijlen. Op die manier kopieer je niets, maar heb je ook een frisse kijk op mode.

Leave a Reply

Your email address will not be published.